Tornadoer raserer USA’s midtvest

Over 10 tornadoer buldrede gennem det centrale og sydlige USA søndag og natten til mandag lokal tid. Anden runde er lige på trapperne.

Hen på eftermiddagen lokaltid søndag den 27. april ramte første tornado, hvorefter flere end 10 tornadoer fortsatte deres hærgen gennem flere amerikanske delstater i det centrale og sydlige USA.

Tornadoerne ramte hårdest i delstaterne Arkansas og Oklahoma, men delstater som Nebraska, Kansas, Iowa og Missouri melder også om ødelæggelser.

Efterslæbet af tornadoernes færd ses tydeligt i gadebilledet. Træer og el-master er væltet, køretøjer er blæst omkuld, og mange huse og bygninger er ødelagte.

Redningsarbejdere leder efter overlevende, og der meldes om mindst 18 dræbte og endnu flere sårede.

Flere tornadoer

Anden runde er lige på trapperne. Flere tornadoer ventes i løbet af mandag eftermiddag og aften lokal tid, varsler den nationale vejrtjeneste, der ikke har dømt uvejret ude før efter tirsdag den 29. april.

Tornadoerne rammer i området Tornado Alley, som omfatter de amerikanske midtstater Kansas, Texas, Oklahoma og Missouri. 

Tornado Alley, der er markeret med rødt i grafikken nedenfor, er amerikanernes betegnelse for den del af USA, der oplever flest tornadoer på årsbasis. 

Tornado Ally

'Tornadobæltet', der går under navnet Tornado Ally, betegner den del af USA, der rammes af flest tornadoer hvert år. Grafikken viser cirka placering for Tornado Alley (angivet med rødt) samt de relaterede vejrsystemer. Modificeret fra Wikipedia.org og bragt under Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 licens.

28. april 2014.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle