Nu stiger nordlyschancen

Svagt, men synligt, nordlys over Danmark i nat, hvor tågen ikke lukkede af for himlen. Natten til lørdag er chancerne endnu bedre.

Der er meldinger af svagt, men synligt, nordlys over Danmark natten til fredag. Det meste af showet foregik dog i Nordamerika, efter solen var stået op i Danmark. I USA blev der set og fotograferet nordlys så langt sydpå som Minnesota, der ligger på breddegrad med Frankrig.

Ny sky rammer

Den første af de to skyer af solgas, der blev sendt af sted mod Jorden først på ugen, ramte omkring klokken 02 fredag nat. Den anden - og kraftigere - sky rammer sidst på eftermiddagen. 

Tilsammen burde de to skyer medføre så meget uro i Jordens magnetfelt, at nordlys er ret sandsynligt natten til lørdag - også med fornuftige chancer i Danmark.

De vejrmæssige observationsbetingelser ser fine ud i den vestlige del af landet, mens i al fald Bornholm og måske det østlige Sjælland, Møn og Falster plages af skyer.

Hvis du vil give den for Danmark sjældne nordlysmulighed en chance, så er alfa & omega mørke. Mørke, mørke, mørke - og en fri (mørk) nordlig horisont.

12. september 2014

Nordlys over Danmark

Ikke et aktuelt foto, men sådan kan nordlys se ud over Danmark. Fra kysten mellem Lønstrup og Rubjerg om aftenen tirsdag den 24. januar 2012. Foto Ole Houen.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle