Kom maj du mindre milde

Der er vejrskifte på vej, netop som vi vender kalenderen til 1. maj. Det bliver ganske vist køligere, end vi har været vant til de sidste dages tid, men fanerne kommer stadig til at blafre blidt i tørvejr, når arbejdernes internationale kampdag løber af stablen torsdag.

Netop som kalenderen skifter til maj måned, skifter vejret også. Fra at have ligget i nærheden af 20°C daler temperaturen nu en del. Natten til torsdag og i løbet af torsdagen passerer en koldfront landet nordfra. Demonstranterne må derfor finde sig i, at temperaturen ikke overstiger 15°C til de mange 1. maj-arrangementer i det danske land.  

Godt vejr til de fleste af talerne siden 1990

1. maj er vejrmæssigt forholdsvis stabil og demonstrationsvenlig. Statistikken for vejret fra 1990 til 2013 afslører, at 1. majs vejr kun har svigtet få gange.

Der er langt mellem 1. maj'er med overskyet vejr eller store mængder regn. Til gengæld står det også klart, at temperaturen kan svinge en del; fra 7,3°C som højeste temperatur i Odense i 1991 til 22,3°C to år senere samme sted.

1. maj

1. maj-demonstrationer har mange udtryksformer. Her er det fra Stockholm i 2006. Hentet fra Wikipedia.org og bragt under Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 licens.

Vejrstatistik

Vejret den 1. maj 1990-2013

29. april 2014. 

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle