Højtryk mod øst dominerer de kommende ugers vejr

De kommende uger bliver køligere - og vi vil opleve dem kolde, siger månedsmeteorologen i tirsdagens prognose.

Omdrejningspunktet i månedsprognosen denne tirsdag er et højtryk, der trisser lidt frem og tilbage øst for Danmark.

"Det holder de dybe lavtryk fra Atlanterhavet på afstand, så de forbliver vest for De Britiske Øer", fortæller meteorolog Herdis Damberg.

Vil føles koldt

Særligt næste uge - uge 48 - ser kølig ud. Vi ender helt nede omkring klimanormalen, hvilket er nyt for dette efterår.

Dagtemperaturen ligger typisk omkring 5°C. Det er helt normalt for slutningen af november, men samtidig 5°C lavere end vi har oplevet de seneste uger. Nattemperaturen falder endnu mere og tangerer frysepunktet nogle nætter.

"Det vil nok føles relativt køligt, efter vi har ligget pænt over gennemsnittet det sidste lange stykke tid", påpeger Herdis Damberg.

Vinter forude

Også de 2 første uger i julemåneden og dermed af kalendervinteren har hun et bud på - og igen spøger højtrykket mod øst, som meget af tiden formår at parere lavtrykkene fra Atlanten, så de ikke rammer Danmark.

"De kan dog af og til komme tæt - eller i svækket form passerer landet. Derfor forventes vinden at variere meget. Dette vil også give sig udslag i, at temperaturen svinger, og vejrtypen skifter mellem perioder med kold østenvind og knapt så meget nedbør, og så mildere og mere nedbørrige perioder i forbindelse med passerende fronter fra vest", siger meteorologen.

Og hvad så med den hvide nedbør, Herdis Damberg lancerede i månedsprognosen for 14 dage siden?

"Nedbørsmæssigt stiger chancen for, at der falder sne. Det vil typisk være i forbindelse med byger fra øst. Fronter fra vest leverer nok nærmere en god blanding af sne, slud og regn", slutter hun.

14. november 2014.

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle