En ordentlig skylle til Bornholm

Det var særligt det østlige Bornholm, der kom i skudlinjen, da regnen lørdag væltede ned over øen og stedvis gav både skybrud, strømafbrydelser og mudderskred.

En varmfront kastede lørdag en kaskade af regn af sig på Østersø-øen, der ellers går under navnet Solskinsøen. Det var i hvert fald ikke tilfældet den 13. september, hvor måleren ved Nexø i følge de foreløbige opgørelser registrerede 88,0 millimeter nedbør som det højeste. Af det kom omkring 60 millimeter inden for to timer mellem klokken 18 og 20.

Den megen regn skabte flere oversvømmede veje og kældre på Bornholm, og Bornholms Brandvæsen måtte med hjælp fra Beredskabsstyrelsen flere steder ud med pumper. Vandmængderne skabte kortvarig lokal strømafbrydelse, fordi en transformerstation lå under vand.

De foreløbige opgørelser, der kvalitetskontrolleres af DMI's klimatologer mandag formiddag, viser flere områder med skybrud. Skybrud defineres som en 'nedbørmængde, der overstiger 15 mm på 30 minutter.'

Regn i Nexø.

Regn i Nexø. Grafik fra DMI målestation.

bud på lørdagens regn på Bornholm

Et foreløbigt bud på lørdagens regn på Bornholm baseret på endnu ikke kvalitetssikrede data fra øens 4 officielle nedbør-stationer. Lokalt kan der være faldet både mere og mindre en konturerne mellem stationerne angiver.

bud på lørdagens nedbørintensiteter på Bornholm

Et foreløbigt bud på lørdagens nedbørintensiteter på Bornholm baseret på endnu ikke kvalitetssikrede data fra øens 4 officielle nedbør-stationer. Lokalt kan der være faldet både mere og mindre en konturerne mellem stationerne angiver.

Radaranimationen

Radaranimationen i halvtimesskridt fra klokken 10.00 til kl. 22.00 lørdag den 13. september

 

14. september 2014.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle