Tema: Gode råd om vejr og festivaler

Sommerens festivaler står for døren, og til festivallivet hører både høj sol og varme såvel som regnskyl, blæst og tordenvejr. I temaet får du gode råd til, hvordan du skal forholde dig under en festival på trods af den danske sommers finurligheder.

Roskilde Festival starter på lørdag og er blot én festival i rækken af mange, der afholdes sommeren over. Som vejret ser ud tirsdag eftermiddag, er der udsigt til skyet vejr og små regnbyger over det orange telt. Regn er den store ærgrelse for mange festivaldeltagere, selvom det er godt til at lægge en dæmper på det værste støv og lugten af tis. Med de rette forholdsregler behøver regnen dog ikke stå i vejen for en fed oplevelse!

Regnbuer Skanderborg Festival

Festivalvejret behøver ikke at være besværligt - nogle gange er det også bare smukt, som her en dobbelt regnbue over Skanderborg Festival. Foto Helge Olsen.

Omvendt kan høj sol og varme være farligt, og selvom det er dejligt at ligge og sole sig på græsset hele dagen, skal man huske solbeskyttelse - og ikke mindst at drikke rigeligt med vand.

85% af alt tordenvejr forekommer i sommermånederne, så det er der også en god chance for at støde på. I forbindelse med byger kan der opstå kraftige vindstød, og så er det bare om at holde på telt og briller.

Uanset vejret kan en festival være en dejlig oplevelse, hvis bare man tager sine forholdsregler. Tag et kig i temaet og få gode råd til alt slags vejr!

Kig også forbi Arrangementsvejr for at holde dig opdateret om vejret på netop din festival og andre herlige arrangementer.

Rigtig god festival!

Telt i blæst

Kraftig blæst på Langelandsfestival. Foto: Nina Wallin.

Orange scene

Er dagen forløbet solbadende og letpåklædt uden solbeskyttelse, så kan aftenen godt blive lang. Foto: Anne Cappelen.

25. juni 2013.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle