Storm på Grønland forsinker lufttrafikken

Kraftige snebyger, stærk vind og dårlig sigtbarhed indstillede lufttrafikken i Nuuk.  

”Natten til fredag og fredag morgen den 15. november bevægede en bygelinje sig ind over Sydvestgrønland ledsaget af kraftige snebyger og stødende vindforhold,” siger grønlandsmeteorolog Marie Timm til dmi.dk.

Værst gik det ud over hovedstaden Nuuk, hvor al flyvning var indstillet det meste af fredag formiddag.

”Fredag den 15. november klokken 11.50 UTC lød vejrmeldingen fra Nuuk på kraftige snebyger med sigtbarhed på 200m og skyhøjde nær 60m. I Paamiut var der lidt mildere vejrforhold med sigtbarhed på 1600m og skyhøjde på 300m. Med bygelinjen fulgte også drilske vindforhold med stødende vind og snefygning”, siger Marie Timm.

Som bygelinjen bevægede sig nordpå, blev det efterhånden muligt at flyve til og fra Nuuk igen. I stedet opstod der dog problemer i Maniitsoq og Sisimiut.

”Vejrforholdene i Maniitsoq samt i Sisimiut var ikke så voldsomme som I Nuuk. Bygelinjen havde efterhånden tabt pusten på sin vej nordover,” siger Marie Timm og slutter:

”Der har været storm igen i dag den 18. november i Nuuk, og mange planlagte flyvninger har enten måttes aflyses eller udskydes”.

Grønland

Stednavne i Grønland

Satellitbillede Grønland

Satellitbillede fredag den 15. november klokken 7.30 UTC (UTC er den internationale tidszone og en forkortelse for 'Universal Time, Coordinated').

Satellitbillede Grønland

Satellitbillede fredag den 15. november klokken 12.45 UTC (UTC er den internationale tidszone og en forkortelse for 'Universal Time, Coordinated').

18. november 2013. 

Viden om vejr og klima

Se alle