Regn og lummervarme på vej

Mange danskere nyder i disse dage det strålende sommervejr. Det tørstende danske landskab kan dog blive afhjulpet sidst på ugen, hvor der er regn på programmet.

Frem til og med lørdag er chancerne for nedbør størst i den sydlige del af landet.

En koldfront, der ankommer sent søndag, skulle dog kunne give nedbør til hele landet. 

Drilske nedbørsmængder

”I dag tirsdag den 23. juli ligger svage fronter over den vestlige del af Europa. Disse fronter vil i løbet af de næste par dage bevæge sig mod nordøst og svækkes yderligere for efterhånden at gå helt i stå," siger vagtchef Jesper Eriksen.

Det er derfor ikke disse fronter, man skal sætte sin lid til, hvis man savner vand til det tørkeramte danske landskab.

"Dog spår enkelte prognoser, at den sydvestlige del af landet kan få lidt regn på torsdag, men der er også mange andre prognoser, der fortsat lover tørvejr til hele landet,” siger Jesper Eriksen.

I løbet af weekenden ventes nye svage fronter at bevæge sig frem til Danmark fra sydvest. Disse vil ligesom de forrige efterhånden svækkes på deres vej mod nordøst.

"Prognoserne er i øjeblikket meget uenige om, hvor hurtigt disse fronter svækkes, men som det ser ud nu, er det den sydlige del af landet, hvor chancen for nedbør er størst,” siger Jesper Eriksen.

Lummervarm afslutning på ugen

Weekenden ser ud til at slutte med et interessant meteorologisk setup med mulighed for regn til hele landet.

”På søndag bevæger en varmfront sig op over Danmark sydfra (se kortet nedenfor). Dette sender Danmark ind i en meget varm og fugtig luftmasse. Selve varmfrontspassagen ventes ikke at bringe de store nedbørsmængder med sig, men senere på dagen nærmer en koldfront sig Danmark vestfra. På forsiden af koldfronten kan der opstå regn- og tordenbyger. Selve fronterne vil også have nedbør med sig. Derfor ser det ud til, at ugen slutter lummervarm efterfulgt af det første landsdækkende regnvejr i lang tid,” siger Jesper Eriksen.

Græs

Weekendens regn lander på et tørt sted i det tørkeramte danske landskab.

Fronter over Europa

På søndag den 28. juli spår dagens prognoser (ECMWF), at fronter hørende til et lavtryk over den vestlige del af Nordsøen skal ind over Danmark. Af disse fronter kan koldfronten give det første regnvejr til hele landet i lang tid.

"Overordnet kan man sige, at nedbørsmængderne den kommende uge er meget usikre med store regionale og lokale forskelle. Derfor er det som altid en god ide at følge med i vejrudsigterne den kommende tid," lyder meldingen fra vagtchefen.  

23. juli 2013.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle