Kølig konfirmationsfredag

Store bededag er også store konfirmationsdag, så det er passende at kigge lidt på vejret til de unge menneskers store dag. Desværre er udsigterne for udendørsfester ikke de bedste, siger meteorolog.

"Tidligt store bededag ligger en koldfront over det sydøstlige Danmark," siger meteorolog Jesper Eriksen. 
"Syd for fronten er det varmt, og i den centrale del af Europa forventer jeg, at temperaturerne i fredagens løb når op omkring sommerlige 25°C. Desværre ligger Danmark på den kølige side af fronten, hvilket giver en-cifrede varmegrader. Ifølge prognoserne kan vi enkelte steder være helt nede på sølle 5°C midt på eftermiddagen."

Konfirmanderne skal ikke regne med at få den store glæde af Solen, men ud på dagen kan der måske være opklaring at spore i Nord- og Nordvestjylland. 

Vejrprognose store bededag 2013

Forventede temperaturer i tal og mængde nedbør som farvet lag klokken 10.00 store bededag 2013. Nedbøren er den forventede mængde fra kl. 9 til 10. Grafik Jesper Eriksen.

Vejrprognose store bededag 2013

Forventede temperaturer i tal og mængde nedbør som farvet lag klokken 15.00 store bededag. Nedbøren er den forventede mængde fra kl. 14 til 15. Grafik Jesper Eriksen.

Usikre dråber

"Det store usikkerhedsmoment for bededagsvejret er, hvor og hvornår det vil regne. Prognoserne er dog enige om, at den nordvestlige del af landet går fri af regnen," siger Jesper Eriksen.

Er du afhængig af vejret fredag, er det som altid en god ide at følge med i de opdaterede vejrudsigter på dmi.dk samt på nedbørsradaren.

25. april 2013. 

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle