Så gik den halve sommer

Den resterende del af juli samt august skal oppe sig, hvis vi skal ende med en samlet set blot gennemsnitlig sommer 2012.

Vejrmæssigt var juni 2012 den værste juni i 21 år. Det skrev vi om for ca. 14 dage siden. Og selv om juli har budt på mere sommeragtigt vejr, er det samlede billede fortsat det samme. Sommeren er kølig, nedbørrig og solfattig.

Fra den 1. juni til den 16. juli ligger den gennemsnitlige temperatur i Danmark på 13,8°C. Det er 0,9°C lavere end den gennemsnitlige sommer i den klimatiske normalperiode 1961-1990.

Nedbørmæssigt ligger vi allerede på 149 millimeter i den første halvdel af sommeren. Klimanormalen for hele sommeren er 188 millimeter, så den kan vi næsten ikke undgå at passere. Dermed bliver sommeren 2012 den 12. våde sommer i træk i den forstand, at vi får mere nedbør end i den gennemsnitlige sommer i den klimatiske normalperiode.

Soltimerne er også lidt under hvad vi kunne forvente. Klimanormalen 1961-90 melder om et gennemsnit på 309 timers sol i første halvdel af sommeren, og vi har i år fået 282 timer siden den 1. juni. Det svarer til 6 timer og 8 minutters sol om dagen. Med tanke på, at daglængden er helt oppe omkring 17 timer først på sommeren, er det ikke alverden.

Til gengæld er der tilsyneladende håb forude. DMI's månedsprognose melder om endnu pænere vejr med mindre nedbør fra midt i næste uge.

18. juli 2012.

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle