Positive temperaturer forude

Kulden løsner sit faste greb om Danmark en anelse. Fra lørdag eftermiddag er der mulighed for temperaturer over frysepunktet i det nordvestlige Jylland, og søndag får en stor del af landet pludsgrader.

Februar 2012 har indtil videre været et koldt bekendtskab med en døgnmiddeltemperature på -7,5°C. Men et vejrskifte i weekenden ændrer på det. Temperaturen stiger, og vi kommer dermed langsomt nærmere klimanormalen for måneden på 0,0°C.

"Et højtryk over Skandinavien bevæger sig mod sydvest og passerer Danmark lørdag. Det får østenvinden til at lægge sig og derefter frisker den op fra vest og sydvest. Det er godt nyt for dem, som er ved at være trætte af kulden," fortæller vagtchef i Vejrtjenesten på DMI, Michael Skelbæk.

Lørdag bliver en fin dag til udendørs aktiviteter, men det kræver fortsat varmt tøj, hue og vanter. Det bliver stille, tørt, med chancer for solskin og kun let frost.

Sidst på lørdagen trækker flere skyer ind over Nordvestjylland, vinden frisker op og der kommer lidt sne. Dermed sendes kulden tilbage østover og lunere luft kommer ind over landet. Temperaturen begynder at kravler opad mod frysepunktet.

Fugle i vandet ved Holbæk

Fuglene samler sig i vågerne ved Holbæk. Foto Hans Chr. Katberg Olrik Thoft.

"Det kommer til at tage fronten et døgns tid at passere hele landet. På vejen giver den skyet vejr og lidt nedbør. Natten til søndag er der risiko for, at nedbøren en overgang slår over i isslag, men ellers kommer den som lidt sne eller slud," informerer Michael Skelbæk.

Søndag klarer det efterhånden op nordfra, og i løbet af dagen slipper nedbøren også den sydlige del af landet. Det bliver blæsende fra vest og sydvest, men den luftmasse, der kommer ind over os, har skiftet karakter.

Vejrskiftet får dagtemperaturen til at stige fra lørdagens dagsfrost til det meste af landet til en søndag med 0 til +5°C. Det er blevet mildere! Næste uge fortsætter med dagtemperaturer fra frysepunktet og opefter, men nattefrosten slipper vi ikke for endnu.

Egern spiser fuglefoder

Egern spiser også fuglefoder.

10. februar 2012.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle