Københavnsk skybrud dissekeret i populære artikler

Vil du vide mere om sommerens ekstreme hændelse i hovedstaden, så er der viden at hente i seneste nummer af 'Vejret'.

Skybruddet og de efterfølgende oversvømmelser i København den 2. juli 2011 bliver sent glemt.

Både bygerne og den resulterende nedbør har siden været genstand for stor meteorologisk opmærksomhed. Og to af de DMI-forskere, som har dissekeret fænomenet, deler nu ud af deres erfaringer i tidsskriftet 'Vejret'. Vejret er medlemsblad for Dansk Meteorologisk Selskab eller i daglig tale DaMS.

Selv om du ikke er medlem af DaMS, har du nu mulighed for at læse med. Artiklerne ligger nemlig i pdf-format på dmi.dk under 'populære artikler'. Her finder du også mange andre interessante tekster forfattet af DMI's medarbejdere til forskellige trykte medier i tidens løb.

Den første af de to artikler er skrevet af seniorrådgiver Flemming Vejen fra DMI's Data- og Klimainformation. Flemming kigger på nedbørmængder og intensiteter. Han benytter blandt andet kalibrerede data fra DMI's nedbørradar på Stevns til at vurdere, hvor meget regn der mere præcist faldt, hvor vi ikke lige havde en nedbørmåler stående. Læs Flemming Vejens artikel.

Den anden af de to artikler er forfattet af Ph.D. Niels Woetmann Nielsen fra sektionen for meteorologiske modelsystemer. I sin artikel analyserer han vejrudviklingen som førte til skybruddet, hvorfor det blev så kraftigt og hvorfor det netop ramte København. Læs Niels Woetmann Nielsens artikel.

11. september 2011.

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle