Vejr efter alle kunstens regler

Vær med, når DMI i samarbejde med Statens Museum for Kunst flyver højt op i truende skyer, svæver henover guldalderens sommerhimler og dykker ned under det bølgende brus.

SMK fridays med DMI

Fredag den 20. maj åbner Statens Museum for Kunst dørene til arrangementet "SMK Fridays", hvor museet i fællesskab med DMI sætter fokus på himmel og hav og inviterer til en række anderledes og uformelle kunstoplevelser.

I løbet af aftenen kan man blandt andet rejse gennem 500 års uvejr i SMK's Studiesal, deltage i en digital performance-meditation og slippe naturens kræfter fri i de kreative værksteder. Man kan også lytte med, når sanger og musiker Goss giver planeten en stemme i en akustisk koncert, skabt særligt til denne aften.

SMK Fridays har gratis entré og er åbent for alle.


Udpluk fra programmet:

DMI-talk: En verden i forandring
Global opvarmning, stigende havniveauer og ekstreme vejrfænomener. Med udgangspunkt i et værk fra 1600-tallet stiller klimaforsker Rasmus Anker Pedersen skarpt på konsekvenserne ved de accelererende klimaforandringer – og hvordan vi kan sinke udviklingen.

Kl. 18.00-18.20 / 21.15-21.35

DMI-talk: Havets kræfter
Lyt med, når oceanograferne Vibeke Huess og Ida Ringgaard stiller skarpt på stormfloder og vandstandsstigninger – og hvordan DMI’s målinger og viden gennem 150 år gør os mindre sårbare over for naturens luner.

Kl. 17.00-17.20 / 19.00-19.20

Direktør-talk: Kunst og videnskab
Lyt med, når SMK’s direktør Mikkel Bogh møder Ulrik Korsholm, vicedirektør hos DMI, til en samtale om kunst og videnskab, fakta og følelser.

Kl. 18.30-19.00

DMI-talk: Skyernes fortælling
Tag med meteorologerne Marielle B. Fournier og Rasmus Stoltze Hansen på skyvandring i Guldalderen og bliv klogere på alt fra lette blomkålsskyer til tunge tordenvejrsskyer – og hvad de kan røbe om vejret, der kommer.

Kl. 19.30-19.50 / 20.45-21.05

Og meget, meget mere…
SMK Fridays er en unik mulighed for at opleve SMK’s udstillinger i aftentimerne kombineret med dj-sets og skarpvinklede art talks. Der er også mulighed for at købe mad og drikke til arrangementet.
Vi håber, at vi ses fredag den 20. maj kl. 16.00-22.00.

Se mere her: https://www.smk.dk/event/smk-fridays-3/

 

Af DMI Kommunikation
18. maj 2022

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle