Tour de Regnvejr holder hviledage i næste uge

Efteråret har indtil videre indbudt til hyppigt brug af regntøj, og det danske landskab er blevet vådt, fugtigt og mudret. Den kommende weekend byder også på perioder med regn, men i næste uge holder regnen for en stund pause.

Weekend med en blanding af regn og byger

Lavtrykket, der i dag ligger vest for Irland, bevæger sig de kommende dage langsomt mod øst, og de tilhørende fronter giver i perioder regn eller byger til Danmark. Derfor vil alle døgn i resten af ugen byde på nedbør til Danmark i større eller mindre omfang. De samlede nedbørsmængder for perioden torsdag til og med søndag, ventes typisk at nå op mellem 10 og 25 mm. Lokalt kan man dog måske komme op på 25-35 mm.

Næste uge starter på grænsen mellem varm og kølig luft

Mandag ventes en front at bugte sig ned gennem Europa fra området syd for Finland og ned til den sydvestlige del af Middelhavet. Varmen holder sig øst for fronten, mens den kølige luft holder sig vest for.  
Frontens præcise placering er endnu ikke 100 % sikker. Men ifølge vagtchefens 7-døgnsudsigt udsendt torsdag middag, vil fronten først på mandagen give Danmark gråvejr. Herefter rykker fronten sig østover og markerer overgangen til en vejrtype med mest tørt vejr og perioder med sol.

Østgrønlandsk højtryksryg sætter Danmarks nedbør på pause

Ændringen til den nye vejrtype skyldes, at en højtryksryg passerer Danmark vestfra. Det er faktisk den højtryksryg, der i dag giver tørt vejr til Østgrønland, der de kommende dage bevæger sig langsomt østpå. Det ser ud til at det mere tørre og stabile vejr kommer til at holde - i hvert fald et par dage, men fra torsdag og frem er vejrudviklingen noget usikker.
Spejder man efter dage med tørvejr, er det derfor en god idé at følge med i eventuelle ændringer i 7-døgnsudsigten, der opdateres 2 gange i døgnet på DMI.dk.

Satellitbillede overlagt et vejrkort

Satellitbillede fra EUMETSAT her torsdag den 17 oktober ved middagstid overlagt et vejrkort. Kortet visser et lavtryk vest for Irland og et højtryk over Østgrønland. Begge tryksystemer bevæger sig langsomt østover og vil dermed påvirke det danske vejr.

I DMI´s månedsprognose opdateret d. 15. oktober, kan man læse mere om forventninger til vejrudviklingen på den længere bane. Husk at månedsprognosen opdateres en gang om ugen, nemlig hver tirsdag.

Af Jesper Eriksen

17. oktober 2019

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle