Sommeren 2019 byder på både sol, varme og regn

I lyset af den historisk tørre sommer vi havde i 2018, er der mange der venter med spænding på at høre et første bud på sommervejret. Når man kigger 3 måneder frem, skal der selvfølgelig tages nogle forbehold for usikkerheder, men det tegner til sommer med lidt mere afveksling i vejret end 2018 – men alligevel en sommer som snildt kan kaste strandvejr og måske en hedebølge af sig.

Ifølge langtidsmeteorolog, Martin Lindberg, ser sommeren 2019 ud til at byde på mere vekslende vejr end sommeren 2018, og dermed er der udsigt til mere regn til marker og haver i år end der var sidste år.
Men vi er heller ikke ude i en gentagelse af 2017 – som de fleste husker som værende våd, blæsende og kold.

Både juni, juli og august ser ud til at kunne byde på solrigt sommervejr med mulighed for stranddage – indimellem afbrudt af regn og torden.

Særligt juli forventes at kunne byde på nogle varme dage, måske endda hedebølger, idet den varme luft fra Centraleuropa forventes at strømme op over landet i perioder.
Ifølge Martin Lindberg, kaster det som regel også nogle kraftige tordenbyger af sig, og dermed vil der være store regionale forskelle i nedbørsmængden.

”Trods regionale variationer i hvor meget regn vi får, ser det ud til, at vi i gennemsnit for hele landet ender tæt på det normale hvad angår nedbør for en dansk sommer,” udtaler Martin Lindberg.

Trods et relativt tørt forår, og udsigt til en sommer, som præges af højtryk i nærhed af Danmark, ser det altså ikke ud til at sidste års tørke-rekord er truet.

Læs flere detaljer her

En mariehøne på et blad

Vi kunne godt sende en mariehøne afsted og bede om godt vejr, men har i stedet valgt at lade langtidsmeteorolog Martin Lindberg give et bud på sommervejret.

Af Herdis Preil Damberg
15. maj 2019.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle