Sensommervarme i skolernes efterårsferie er en by i Tyskland

Efterårsferien står for døren, og vejret kan som bekendt have stor betydning for planlægning af aktiviteter. Flere regnvejr kryber de kommende dage ind over Danmark fra sydvest eller vest, men der kommer også dage med solskin og mest tørt vejr. I næste uge kommer vi til at ligge i grænselandet mellem varme og kulde, hvilket gør det vanskeligt at forudsige det danske vejr præcist de enkelte dage.

Lørdag bliver tørreste dag i våd weekend

Efter en våd fredag, hvor DMI´s vagtchef har en risikomelding ude om kraftig regn for dele af landet, byder lørdag på mere sparsomme nedbørsmængder. Danmark ventes dog vejrmæssigt at blive opdelt i to. I den sydlige del af landet får man næppe solen at se - her bliver det nemlig gråvejr med lidt regn i perioder. Resten af landet får vekslende skydække. Himlen veksler mellem sol og skyer, og der vil også kunne forekomme spredte byger. Husk, at du kan følge regnen og bygerne på vejrradaren på dmi.dk, og man også kan se meteorologernes bud på vejret i regional- og landsudsigten.

Søndag kryber et nyt regnvejr op over landet fra sydvest

På søndag dannes et lavtryk over den sydlige del af England og tager herefter en bane mod nordøst. Lavtrykket passerer os i løbet af aftenen, men det er lidt usikkert præcist hvilken landsdel, det går henover. Derfor er nedbørsmængderne fortsat lidt usikre på søndag.

Varmen kommer tæt på

I starten af næste uge ventes temperaturen mange steder i Tyskland at nå op på mellem 20 og 25 grader.

Varmen kommer først til den sydlige del af det store land, og i den nordlige del kommer man kun op omkring de 20 grader. Samtidigt vil det være koldt for årstiden over det meste af Norge og Sverige. Danmark kommer til at ligge i grænselandet mellem varmen og kulden, og i dette område ventes der at blive dannet et lavtryk.

Dette lavtryk har prognoserne endnu ikke helt styr på placeringen og banen af. Som en konsekvens er det danske vejr ret usikkert i næste uge. Særligt med hensyn til, hvornår det vil regne i de forskellige landsdele. Derfor er det en god idé at holde øje med meteorologernes 7-døgnsudsigt, der opdateres to gange dagligt.

Af Jesper Eriksen
11. oktober 2019

Prognose for de højeste temperaturer på tirsdag

Et bud på den højeste temperatur på tirsdag fra den fælleseuropæiske vejrmodel ECMWF/IFS. Det fremgår, at der ventes op mellem 20 og 25 grader over Tyskland. De 25 grader rammer dog ret lokalt.

Prognose for lufttryk og nedbør

En prognose for luftrykket (de sorte linjer) og nedbør (de grønne farver) på tirsdag den 15. kl. 14. Et lavtryk ligger vest for Holland, og der er nedbør til den sydvestlige del af Danmark. Kilde: Den fælles europæiske vejrmodel ECMWF/IFS med datagrundlag fra i dag fredag den 11 oktober.

Prognose for lufttryk og nedbør

En prognose for luftrykket (de sorte linjer) og nedbør (de grønne farver) på tirsdag den 15. kl. 14. Et lavtryk med nedbør ligger pladask over Danmark. Kilde: Den fælles europæiske vejrmodel ECMWF/IFS med datagrundlag fra torsdag den 10 oktober.

 

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle