Over 1 million våde fødder til skolernes motionsdag

I morgen fredag den 11. oktober er der skolernes motionsdag, og eleverne undgår nok ikke våde sokker i løbeskoene. Vejrudsigten byder nemlig på byger, der lokalt kan være med torden, og giver dermed stor risiko for at der dannes vandpytter.

Det anslås, at ca. 650.000 elever deltog i skolernes motionsløb sidste år. Kommer vi op omkring samme deltagerantal i år, giver det over en million fødder, der skal motioneres udendørs.

Nattens regnvejr efterfølges af byger, lokalt måske med torden

Det frontsystem, der her først på eftermiddagen ligger tæt på de Britiske Øer, bevæger sig mod øst og vil i nat/fredag morgen passere Danmark vestfra. Det vil give en del skyer og perioder med regn eller byger.

Herefter vil fredagen byde på byger, der lokalt kan være kraftige og måske med torden og hagl. Størst risiko for, at bygerne lokalt kan blive kraftige, er i Jylland. Mellem bygerne kommer der også lidt sol ind i mellem.

På en dag som i morgen er det en god ide løbende at holde øje med radaranimation, hvor man kan følge bygernes rejse og også se de nyeste lynnedslag.

Læs mere om de anbefalede forholdsregler ved tordenvejr.

Af Jesper Eriksen

10. oktober 2019

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle