Knud gjorde knæfald – endte ikke som officiel storm

Torsdag udsendte DMI både stormvarsel og varsel om forhøjet vandstand. Det var særligt Nordvestjylland, der stod for skud, men det kom heldigvis ikke til at gå så voldsomt for sig.

I løbet af fredag aften blev der registreret middelvind af stormstyrke på kysten i to kommuner. Der er tale om stormstyrke, når vinden når op på over 24,5 m/s, og Thisted og Hjørring målte henholdsvis 26,5 m/s og 26,2 m/s.

”Det ramte landareal var dog ikke samlet set stort nok til, at der kunne være tale om en rigtig storm”, pointerer klimatolog Mikael Scharling. I så fald skal mindst 10 % af Danmarks kystnære areal nemlig være bestormet, og det skete ikke. Knud må derfor, ligesom Johanne tidligere på året, nøjes med den noget mindre prangende titel: Et blæsevejr. Det fremgår af DMI’s stormliste, som du kan se her.

Vindstødene nåede dog op på stormstyrke langs hele den jyske vestkyst og i den nordlige del endog orkan, hvor vindstødene toppede med 34,6 m/s. Kystnære områder på både Fyn, Sjælland, Lolland, Bornholm og mindre øer oplevede ligeledes et enkelt vindstød eller to af stormstyrke i løbet af fredagsdøgnet.

Med hensyn til den forhøjede vandstand blev det Esbjerg, som fik våde mærker højest oppe på molekanten. Her nåede man op på 2,3 meter over dagligt niveau.

Af Lærke Hansen
24. september 2018

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle