Forrygende forårsvejr på vej mod Danmark

Sidste uge startede med vinter og sluttede med 20 grader. Og nu er der endnu bedre vejr på vej, vurderer vagtchef Martin Lindberg

I sidste uge var vi igennem et Formel 1-forår, der lynhurtigt accelererede fra 0 til 20 grader i slipstrømmen på en meget langtrukken vinter. Og nu ser det ud til, at det gode vejr i uge 16 trykker endnu hårdere på speederen.

"I næste uge dannes et højtryk over Danmark. Det holder lavtryk og fronter med nedbør på god afstand", fortæller vagtchef ved DMI, Martin Lindberg. 

Vejret holder dermed stort set tørt, og vi får en del sol. Dog kan formiddagstimerne være lidt mere grå, fortæller han.

"Dagene kan typisk starte med lave skyer eller lidt dis og tåge, men de slutter solrigt. Det skyldes, at den stadigt mere magtfulde sol brænder skydækket væk i løbet af formiddagstimerne".

Martin Lindberg vurderer, at de typiske dagtemperaturer i næste uge ligger helt oppe mellem 15 og 20 grader. Efterhånden kan det stedvist blive endnu varmere. Vi ser ud til at slippe helt for nattefrosten med temperaturer i døgnets mørke timer mellem 3 og 10 grader.

"Det bliver rigtigt fint forårsvejr - næsten usædvanligt fint for april. I gennemsnit ser ugen ud til at blive 2 til 3 grader varmere end normalt, mens nedbøren ligger under normalen", slutter meteorologen.

Vi havde også flotte dage i april 2015. Foto fra Lønstrup v. Rubjerg Knude Fyr, Christian Faber.

Af Niels Hansen, kommunikation@dmi.dk

© DMI, 11. april 2018.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle