Danmark set fra oven - del 2

De fleste af os har set Danmark fra oven, men de færreste har gjort det så ofte som Nick Hesel. Hans arbejde som pilot for Danish Air Transport sender ham nemlig dagligt på kryds og tværs af landet med en forrygende udsigt fra cockpittet. Den udsigt deler han nu gennem fotos taget de dage, hvor han som 2. pilot har hænderne fri.

Nedenfor finder du fem af Nick Hesels fotos med hans egne kommentarer. Det er ikke sikkert, at du se alle detaljerne. Originalerne er i meget højere opløsning end dem, vi viser her. Men hvis du klikker på det enkelte billede, får du adgang til originalfotoet. Bemærk, at størrelsen typisk er ca. 5 mb, så alt efter hastigheden på din internetforbindelse kan det tage lidt tid, før hele fotoet er hentet.

Den 19. november 2017 ramte vi endnu en dag med rigtig klart vejr, her dog om aftenen. I bunden af billedet ses Aarhus, og derudover kan man se bl.a. Silkeborg, Viborg og Herning og faktisk helt til vestkysten!

Den 20. november 2017 var der kommet lidt flere skyer ind over landet, men relativt højtliggende så jeg var i stand til at tage dette billede af dele af Malmø, Øresundsbroen og København. Det er taget på en aftentur fra Bornholm til København.

Den 30. november 2017. Vi er jo ofte præget af tåge og dis på denne årstid, og her lykkedes det mig at fange et godt eksempel på netop det. På billedet ses Hinge Sø og Kjellerup by (der, hvor der kommer røgsøjler fra). Bemærk i øvrigt inversionslaget, som får røgsøjlerne til at flade ud i lav højde.

Den 30. november 2017. Det her billede er taget på nærmest samme tidspunkt som det tidligere, men mod Solen (og sydlig retning), hvor tågen ses ligge. Dagen her var præget af tåge over det sydlige Danmark (hele dagen) og mere eller mindre skyfrit mod nord. Nederst i billedet er Hauge Sø og længere oppe til højre Bølling Sø.

Den 5. december 2017. Her en solnedgang mellem et højtliggende og et lavtliggende lag skyer. Taget et sted på vej mod København fra Karup. På billedet ses også vingen og noget af propellen på den ATR 42-320, jeg fløj den pågældende dag (en af flere varianter jeg flyver).

 

Her finder du første del af 'Danmark set fra oven'.

Billederne er taget med et Canon EOS 70D spejlreflekskamera mellem Karup, København og Bornholm i perioden 08-10-17 til 05-12-17
Alle fotos og tekster er '© Nick Hesel'. 
Her kan du hente alle billederne i originalt format (39 mb)
Billederne er lagt ud til den interesserede, der gerne vil kunne se alle detaljer.
Billederne er kun til privat brug og må ikke offentliggøres eller videreformidles.

Redaktion Niels Hansen
1. april 2018

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle