Danmark set fra oven - del 1

De fleste af os har set Danmark fra oven, men de færreste har gjort det så ofte som Nick Hesel. Hans arbejde som pilot for Danish Air Transport sender ham nemlig dagligt på kryds og tværs af landet med en forrygende udsigt fra cockpittet. Den udsigt deler han nu gennem fotos taget de dage, hvor han som 2. pilot har hænderne fri.

Nedenfor finder du fem af Nick Hesels fotos med hans egne kommentarer. Det er ikke sikkert, at du se alle detaljerne. Originalerne er i meget højere opløsning end dem, vi viser her. Men hvis du klikker på det enkelte billede, får du adgang til originalfotoet. Bemærk, at størrelsen typisk er ca. 5 mb, så alt efter hastigheden på din internetforbindelse kan det tage lidt tid, før hele fotoet er hentet.

Den 8. oktober 2017 var der meget god sigtbarhed over Danmark - nok den bedste sigtbarhed, jeg selv nogensinde har oplevet. Man kan på billedet se Sejerø, Kalundborg Fjord, Samsø, Endelave, Fyn, store dele af Jylland og faktisk helt ned til Tyskland, hvis man ser godt efter. Senere på turen mod Karup kunne man faktisk ane Norge i horisonten også!

Den 9. november 2017 tog jeg dette billede mod øst på vej mod København fra Karup. Alt under os er præget af et udbredt stratus skydække og ovenover cirrusoptræk fra vest grundet en varmfront. Ca. midt i billedet har vi så vidt jeg kunne finde frem til planeten Venus, som er meget tydelig på trods af sollyset.

Den 9. november 2017. Senere på dagen er vi nu på vej tilbage mod Karup og kan se det samme stratusbælte under os som tidligere. Her har vi også et lag altocumulus over os, som giver en sjov skygge på skyerne nedenunder. Mod vest kan man se varmfronten, som er på vej ind.

Den 13. november 2017 fangede jeg dette billede af Fyn med Solens refleksion i vandet på vej mod København fra Karup. Denne dag var præget af mere overskyet vejr mod øst og klart vejr mod vest og med Fyn som næsten perfekt midtpunkt. Desuden rigtig klart vejr også.

Den 13. november 2017. Senere på turen mod København udnyttede jeg lidt huller i skyerne til at fange det meste af Amager, Kastrup lufthavn og flere dele af København by.

 

Billederne er taget med et Canon EOS 70D spejlreflekskamera mellem Karup, København og Bornholm i perioden 08-10-17 til 05-12-17
Alle fotos og tekster er '© Nick Hesel'. 
Her kan du hente alle billederne i originalt format (39 mb).
Billederne er lagt ud til den interesserede, der gerne vil kunne se alle detaljer.
Billederne er kun til privat brug og må ikke offentliggøres eller videreformidles.

Her finder du andel del af 'Danmark set fra oven'.

Redaktion Niels Hansen
31. marts 2018

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle