Torsdag var årets vådeste døgn i Danmark

Torsdag blev en drivvåd dag i Danmark med 19,3 mm på landsplan. Det gør døgnet til det mest nedbørrige, vi har haft i mere end 1½ år.

Først varmfronten og sidenhen koldfronten fra et lavtryk i Nordsøen passerede torsdag Danmark. Det gav masser af regn og byger til hele landet. 

Den samlede mængde nedbør torsdag løb helt op på 19,3 mm på landsplan. Det betyder, at der er faldt rundt regnet 20 liter eller to store gulvspande med vand på hver eneste af nationens kvadratmeter. I alt blev det til 832 millioner ton vand.

19,3 mm gør torsdags-døgnet til Danmarks vådeste i 2017. Vi skal faktisk tilbage til den 26. december 2015 for at finde et, hvor Danmark samlet fik mere nedbør. For at finde et vådere augustdøgn skal vi helt tilbage til 11. august 2011.

Vejrkort med fronter og nedbør

Det var først varmfronten og sidenhen koldfronten fra et lavtryk i Nordsøen, der torsdag gav os det vådeste døgn i 2017. Grafik fra DMI's vejrkort. Klik for stor version.

Nedbørssum for den 3. august

Den samlede nedbør torsdag den 3. august. I alt faldt der 19,3 mm på landsplan. Klik for større version.

Nogle steder faldt regnen endda ekstra tungt og forårsagede skybrud.

I alt 11 af de godt 270 officielle danske nedbørstationer overskred kriteriet og målte intensiteter i regnen over 15 mm på 30 minutter. 

Langt de fleste stationer med skybrud ligger i det nordøstlige Sjælland nær hovedstadsområdet. Dertil kommer en enkelt station på Langeland.

Af Niels Hansen

© DMI, 4. august 2017

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle