Regn, regn og mere regn

Blandet vejr er opskriften på dagene frem til tirsdag den 25. juli 2017. Bedst vejr til udendørsaktiviteter er lørdag som vil byder på sol og kun enkelte byger. Lavtrykket nær de Britiske øer er i første omgang næsten stationært, og vil først på tirsdag passere Danmark. Desværre er afløseren endnu et lavtryk med tilhørende regn-områder.

Den første front med regn bevægede sig allerede omkring middag ind over Sønderjylland. I løbet af dagen bevæger regn-området sig kun langsomt mod nordøst. Opvarmning over land vil danne torden nogle steder, men skybrud bliver der næppe tale om. Det er antagelig de sydøstlige egne, der får mest vand det kommende døgn.

Fredag vil gå med at skubbe regn ud af de nord- og østlige egne, men til sidst vil solen kigge frem i hele landet. Lørdag vil i denne sammenhæng desværre blive en pæn mellemdag, da det næste regn-område allerede banker på den sønderjyske dør til aften. Lavtrykket er nu langsomt på vej mod Danmark, og derfor vil en meget stor del af søndagen stå i regnvejrets tegn. Torden kan bestemt heller ikke udelukkes. De sidste krampetrækninger fra lavtrykket sender regn til Danmark igen på tirsdag.

Regn, regn og mere regn. Foto: Iwona Muszynska

Fra tør til vådt                                  

Den hidtidige del af juli (1-19) har de fleste steder være noget tør. På landsplan er der i gennemsnit faldet 19,2mm indtil videre. Tiårsnormalen (2006-2015) for juli er 73,2mm. Lavtrykket nær de Britiske øer og des efterfølgere vil sender en del regn ind over Danmark resten af måneden. Dermed kan indtrykket af en tør juli blive ændret.

Indtil videre har nedbørsmængden varieret noget hen over landet. I de sydøstlige egne er der faldet omkring 30 mm, mens den nordlige del af Jylland kun har fået omkring 15 mm. Et kig på nedbørstallene i landsudsigten viser, at de næste dag kan give en større regnmængde, end der hidtidige er faldet i denne måned. Da resten af måneden ikke ser ud til at byde på tørvejrsdage, så kommer vi nok op i nærheden af tiårsnormalens 73 mm, når måneden er omme.

Af Klaus Larsen, kommunikation@dmi.dk

© DMI, 20. juli 2017

Mere regn. Foto Claus Kern-hansen

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle