Ingolf endte som klasse 1 på den danske stormliste

Stormvind med orkanstød ramte Danmark under passagen af Ingolf

Natten til søndag den 29. oktober passerede lavtrykket Ingolf Danmark. Resultatet blev storm i middelvinden og orkan i vindstødene flere steder i landet.

Søndag morgen har klimatolog Mikael Scharling kigget tallene igennem.

”Det højeste middelvind, vi har målt i løbet af natten, er 27,7 m/s på Rømø”, siger han. Grænsen til stormstyrke går ved 24,5 m/s.

Vindstødene fra Ingolf blev markant voldsommere og nåede langt op i orkanfeltet, der starter ved 32,7 m/s.

”Vi målte orkan i stødene flere steder. Det kraftigste blev 38,6 m/s og ramte Kalundborg på Sjællands vestkyst”.

Klassificeret som klasse 1

Klimatologerne har klassificeret nattens blæst som en national klasse 1 på den danske stormliste. Klassifikationen sker dels på baggrund af vinden, dels på baggrund af hvor stort et område den berører. Stormlisten indeholder data for alle større blæsevejr i Danmark siden 1891.

”Klasse 1 er de svageste hændelser på listen med generel middelvind af stormende kuling fra nordvest. Udbredelsen af den vindstyrke på store dele af den jyske vestkyst, sjællandske kystområder og mindre øer gør, at vi klassificerer Ingolf som en national hændelse fra nordvest; en NW1”, uddyber Mikael Scharling.

I løbet af søndagen fortsætter den kraftige vind, og i takt med den så stiger vandstanden fortsat langs flere danske kyststrækninger. Lokalt når vandet så højt op natten til mandag, at det kan give problemer med oversvømmelser. Følg med i DMI’s varsler.

Af Niels Hansen, kommunikation@dmi.dk

© DMI, 29. oktober 2017.

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle