Godt vejr sender pollen og pollental i luften

Pollentællerne fra Astma-Allergi Danmark fangede tirsdag masser af pollen i pollenfælden på taget af DMI fra tidligt blomstrende hassel og el. Dermed er pollensæsonen officielt i luften. Det samme gælder dagens pollental

Efter en kølig indledning på februar bød tirsdag på sol og 6-7 varmegrader. Det fik hassel og ikke mindst el til at udsende pollen, som blev indfanget af pollenfælden på taget af DMI's bygning på Lyngbyvej i København.

"Vi startede pollentællingen i januar, men det er først nu, at tallene er stabile, og vi har registreret stigende mængder el- og hasselpollen i luften. Vi kan derfor skyde pollensæsonen i gang", siger biolog og leder af pollentællingerne i Astma-Allergi Danmark, Karen Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Årets første 'Dagens Pollental' lyder på 60 for el og 9 for hassel i København.

På dmi.dk finder du dagens pollental, tabeller over pollen i sæsonen samt arkiv over tidligere sæsoner. Se links i 'Værd at Vide' til højre.

Du kan læse mere i pressemeddelelsen fra Astma-Allergi Danmark.

Af Niels Hansen, kommunikation@dmi.dk

© DMI, 21. februar 2017.

Blomster og kogler af rød-el, der er almindelig i Danmark. Ifølge Astma-Allergi Danmark kommer de første ellepollen dog typisk fra grå-el.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle