To storme forstyrrer julehyggen på Færøerne

Vi kan godt skyde en hvid pind efter det snedækkede landskab i Danmark den 24., og skal skylden for den misere placeres, så skal vi ud i Nordatlanten. Her er der nemlig gang i den, og det får Færøerne at mærke ikke én men to gange i løbet af julen.

"Det er op til flere lavtryk, som bevæger sig i en bane, der begynder omkring Bermuda, mod nordøst og ender mod nord i nærheden af Svalbard. Lavtrykkene udvikler sig undervejs til stormlavtryk, og når de kommer i nærheden af Færøerne, så er der smæk på dem," siger vagtchef Mogens Rønnebek.

Tidligt den 24. december rammes Færøerne af den første storm, og færingerne skal være vakse, hvis de skal nå at opdage, at vinden aftager lidt juleaften og -nat. Den næste storm rammer nemlig øerne allerede juledag.

Prognosekort over Færøerne 24. december

Vindprognose for Færøerne den 24. december - ja, de ligger derinde i midten af billedet. Grafik Mogens Rønnebek. Klik for stor version.

Prognosekort over Færøerne 25. december

Vindprognose for Færøerne den 25. december. Grafik Mogens Rønnebek. Klik for stor version.

"I mellemtiden blæser lavtrykkene lun og fugtig luft op over Nordeuropa og Danmark - og det er jo også meget hyggeligt," slutter vagtchefen.

21. december 2016

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle