OL-åbning i flot vejr

Når de Olympiske Lege natten til lørdag skydes i gang i Rio de Janeiro, vil det foregå i tørt vejr med solskin og kun få skyer på himlen. Temperaturerne vil ligge omkring 25 grader, og der kommer en svag eller let vind fra øst og nordøst. 

Klimaet i Rio hører til det subtropiske og er meget fugtigt. August måned er heldigvis et rigtigt godt tidspunkt at holde OL. Det er nemlig årets tørreste måned, hvor der i gennemsnit falder 51 mm fordelt på 6 dage. Temperaturerne ligger på et moderat niveau - omkring 25 grader om dagen og ned omkring 20 grader om natten. Når det fra december til februar er sommer i Rio, regner det betydeligt mere, og temperaturerne stiger til omkring 30 grader om dagen. Se hele klimastatistikken på figuren nedenfor.

I de kommende dage bliver vejret dog efterhånden mere ustadigt, idet et lavtryk i næste uge nærmer sig sydfra. Det kan levere både regn og torden. Det vil også betyde skiftende vindforhold, som utvivlsomt vil få betydning for bl.a. sejlsportskonkurrencerne. Se vejrkort for tirsdag den 9. august kl. 18 dansk tid.

Til venstre på forside af dmi.dk's er der hver dag nye, opdaterede prognoser for OL-byerne under punktet 'Sommer-OL i Rio de Janeiro'.

Af meteorolog og vagtchef Thyge Rasmussen
5. august 2016

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle