H.K.H. Prinsesse Marie besøgte DMI

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie aflagde i sin egenskab af korpsmester à la suite i Beredskabsstyrelsen fredag eftermiddag besøg hos Danmarks Meteorologiske Institut for at få et indblik i beredskabet for ekstremt vejr. 

Direktør Marianne Thyrring tager imod H.K.H. Prinsesse Marie. Foto Niels Hansen.

Vejret – det være sig storm, skybrud, solskin, eller sne - er et af danskernes mest foretrukne samtaleemner. Det er det også hos medarbejderne ved DMI, som udover at oplyse om hverdagens sol og vind også har ansvar for at advare samfundet i tilfælde af ekstremt vejr.

Fredag den 1. april var H.K.H. Prinsesse Marie på besøg hos DMI på Lyngbyvej i København. Her blev der rig lejlighed til at vise prinsessen, hvordan DMI holder styr på vind og vejr og sikrer, at observationer kommer ud til myndighederne og danskerne – særligt, når der er brug for at advare om potentielle farer.

”Prinsessens besøg var en god anledning til at vise, hvordan vi arbejder ved DMI, når vejret ’viser tænder’. Vi fortalte om varsling af voldsomme eller potentielt farlige vejrsituationer, hvor DMI’s rolle i beredskabet jo netop er central. Når meteorologerne varsler, hjælper de beredskabet og danskerne med at sikre menneskeliv og materielle værdier,” siger direktør Marianne Thyrring.

”Under prinsessens besøg i meteorologernes operationsrum fortalte dagens vagtchef Anja Drost Bodholdt om rutinerne på vagtholdet. Derudover fik prinsessen lejlighed til at se, hvordan vi arbejder med beredskabsopgaver og sikrer, at meddelelser om potentielle farer når ud til modtageren. Som for eksempel, når Danmark rammes af aske fra en islandsk vulkan,” siger beredskabschef Knud-Jacob Simonsen.

Besøget fra H.K.H. Prinsesse Marie foregik i selskab med direktørerne for DMI og Beredskabsstyrelsen samt øvrige repræsentanter fra de to myndigheder.

Kommandocentral for farligt vejr         

DMI leverer vejrudsigter til hverdag og indgår som en del af det danske katastrofeberedskab. Instituttet leverer data og rådgivning til forskellige myndigheder, herunder vejrdata til Beredskabsstyrelsens nukleare beredskab, ligesom DMI advarer, hvis ekstremt vejr truer Danmark.

I den forbindelse har DMI indgået en varslingsaftale med Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen, der bl.a. indebærer, at begge myndigheder advares direkte i tilfælde af varsler om et ekstremt vejr. En aftale, som har været brugt gennem de senere år, hvor ekstremt vejr har ført til flere omfattende og langvarige indsatser for Beredskabsstyrelsen og de kommunale brandvæsener i forbindelse med oversvømmelser og stormskader. 

Redaktion Marianne Brandt 

For medier, der ønsker adgang til trykversioner af billeder kontakt venligst kommunikation@dmi.dk

© DMI, 1. april 2016

Dagens vagtchef Anja Drost Bodholdt fortæller H.K.H. Prinsesse Marie om rutinerne på vagtholdet. Foto Niels Hansen. Klik for at se billedet i stor version.

Under besøget, der varede to timer, blev der rig lejlighed til at fortælle om DMI's rolle i det danske katastrofeberedskab. Her med direktør Marianne Thyrring. Foto Niels Hansen. Klik for at se billedet i stor version.

H.K.H. Prinsesse Marie under besøget i meteorologernes operationsrum. Foto Niels Hansen. Klik for at se billedet i stor version.

 

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle