Den tropiske storm Earl nåede lige at blive opgraderet til orkan, inden den torsdag morgen den 4. august gik i land i den mellemamerikanske stat Belize.

Da sæsonens første tropiske orkan i Atlanterhavet gik i land i Belize, var det som en kategori 1-Hurricane med forventede højeste vindstyrker op i nærheden af 33 m/s. 

Når orkaner som Earl går i land bliver de svækket, men trods det kan de alligevel forårsage stormflod og store regnmængder. Både i Belize, Honduras og Mexico forventes der mellem 200 og 250 mm regn. Regnmængder i den størrelsesorden kan give både oversvømmelser og mudderskred.

Tropiske storme navngives alfabetisk, og den første på Atlanterhavet i 2016 indtraf i midten af januar. Den fik navnet Alex og udviklede sig til en orkan i nærheden af Azorerne. Den må dog nok betegnes som hørende til sidste års orkansæson.

Dette års sæson startede i maj, hvor den første tropiske storm Bonnie udviklede sig ved USA's østkyst. Den nåede ikke at udvikle sig til en orkan. Det skete heller ikke med de næste 2 tropiske storme, Colin og Danielle, som blev dannet i den Mexikanske Golf.

Normal orkansæson 2016

Amerikanske NOAA forventer en forholdsvis normal orkansæson for 2016, dvs. mellem 10-16 navngivne storme, hvoraf 4-8 udvikles til orkaner og 1-4 til voldsomme orkaner.

Navnene for stormene i 2016 er allerede på plads. Hvad de kommer til at hedde, kan du se på listen til højre.

Læs mere om tropiske orkaner og hvordan de opstår fra linket under Værd at Vide øverst til højre.

Dette hedder sæsonens tropiske storme i 2016:

  1. Alex
  2. Bonnie
  3. Colin
  4. Danielle
  5. Earl
  6. Fiona
  7. Gaston
  8. Hermine
  9. Ian
  10. Julia
  11. Karl
  12. Lisa
  13. Matthew
  14. Nicole
  15. Otto
  16. Paula
  17. Richard
  18. Shary
  19. Tobias
  20. Virginie
  21. Walter

Af meteorolog og vagtchef Thyge Rasmussen
4. august 2016

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle