Usædvanligt tordenvejr rammer uheldige gæs

Brian Rostgaard Andersen oplevede en højest usædvanlig situation torsdag formiddag, da han blev bombarderet med døde gæs. Et tordenvejr var på vej hen over Tønder, hvor en flok flyvende gæs ramlede ind i et lyn.

”Det er sket hos mig i dag cirka klokken 10.20. Det lynede, og i øjeblikket efter kom gæssene flyvende i frit fald gennem luften. Det lød meget voldsomt, da de ramte jorden, og inden for en tidsperiode på ti sekunder, var mindst tyve gæs faldet ned," fortæller Brian, der snakkede i telefon, da den første gås ramte taget på hans bil.

"Der lugtede lidt brændt, og gæssene lå spredt i en omkreds på cirka 200 meter. Nogen af dem gik igennem taget på en del af min ejendom, og dem som har ramt den bare jord, er blevet mast godt ned, så der har virkelig været fart på,” slutter han.

Klimatolog John Cappelen har kigget på sagen. "I forbindelse med kraftigt bygevejr med lyn og torden i området er gæssene kommet i nærheden af elektriske udladninger, og derved antagelig fået strøm igennem sig, hvorved de er døde i luften. De er så styrtet ned fra stor højde," forklarer han. "En svag forbrændt lugt bestyrker mistanken om noget elektrisk. De kan jo også være døde af chokbølgen fra de elektriske udladninger, hvis de har været meget nær disse, men det er nok mest sandsynligt, at de har fået noget strøm igennem sig."

tordenvejr

Det var dette tordenvejr, som de uheldige gæs ramlede ind i. Klik for stor størrelse.

Uheldige gæs

Uheldige gæs kom for tæt på lynet. Foto Brian Rostgaard Andersen. Klik for stor størrelse.

Driftsleder Frank Berndt (tv) og Peter Rostgaard Andersen

Driftsleder Frank Berndt (tv) og Peter Rostgaard Andersen viser gæssene frem. Foto Brian Rostgaard Andersen. Klik for stor størrelse.

11. december 2014.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle