Udsigt til superfin sommerstart

Hver tirsdag opdaterer langtidsmeteorologen DMI's månedsprognose. Denne gang er der en rigtig lovende første halvdel af juni i posen.

Vi får en kort lidt køligere periode i denne og starten af næste uge. Derefter stiger sommerhumøret i takt med temperaturen, lover tirsdagens langtidsmeteorolog Steen Hermansen.

"Fra midt i næste uge samt de to følgende uger bliver der rigeligt brug for hat og solbriller. Vi får overvejende fint og solrigt sommervejr i Danmark med svag, østlig vind og dagtemperaturer mellem 20 og 25 grader. Enkelte dage kan temperaturen snige sig helt op på 23 til 28 grader", fortæller han.

Tak til højtryk

Det er et højtryk over Mellem- og Nordskandinavien, vi skal takke for det fine vejr. Ind imellem nærmer svage fronter sig dog sydfra med spredte byger og lidt mere vind til Danmark.

Sommersolnedgang

Sommersolnedgang i 2013. Kim Ødegaard.

"Decideret heldagsregn er der kun en meget lille risiko for", lover meteorologen.

Sankthans-vejret er noget, mange interesserer sig for. Men det er endnu for tidligt at sige noget, fortæller Steen Hermansen.

"Skulle vejret skifte, som det ofte er set før, kan vi dog glæde os over, at badevandstemperaturen forinden har fået et pænt nøk opad", slutter han.

Det er kun to år siden, juni gik helt i vasken. I 2012 blev den første sommermåned den dårligste juni siden 1991.

27. maj 2014.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle