Tvillingetornadoer terroriserer Pilger i Nebraska

Mere end halvdelen af byen Pilger i det nordøstlige Nebraska blev mandag aften lokal tid ødelagt af noget så sjældent som tvillingtornadoer, rapporterer amerikanske medier. Mindst én er omkommet og 16 er foreløbigt rapporteret tilskadekommet.

Et kraftigt uvejr over Nebraska producerede de to tornadoer, der avancerede med knap halvanden kilometers mellem hinanden over de nordøstlige dele af delstaten.

https://twitter.com/USTornadoes/status/478702215008247809?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E478702215008247809%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=http%3A%2F%2Fgammel.dmi.dk%2Fnyheder%2Farkiv%2Fnyheder-2014%2F06%2Ftvillingetornadoer-terroriserer-pilger-i-nebraska%2F

På Twitter findes adskillige beretninger om de sjældne tvillingetornadoer - her blot et tweet.

Byens sherif er i flere amerikanske medier citeret for at sige, at halvdelen er byen er helt forsvundet, og han vurderer, at mindst 75 procenter af byens bygninger er beskadiget.

Redningspersonalet brugte det meste af natten på at søge efter tilskadekomne, og guvernør Dave Heineman erklærede undtagelsestilstand, mens redningsarbejdet stod på.

Det var ikke kun Pilger, der blev ramt af tornadoer mandag aften og natten til tirsdag. Også de nærliggende Cuming og Wayne County blev ramt. 

Tornado Alley

Nebraska er et af de steder i USA, hvor de dødsensfarlige tornadoer er en del af livet. Nebraska ligger nemlig i den såkaldte Tornado Alley, hvor langt hovedparten af USA's tornadoer opstår. Det skyldes, at netop her er optimale betingelser, når golfens varme, fugtige luft møder den arktiske, kolde luft.

17. juni 2014.

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle