Team radar på togt til Tyskland

DMI skal i løbet af de næste par år have installeret nye radarer, der skal give prognoser og radarprodukter et kvalitetetsløft. DMI’s radarspecialister har derfor været på researchbesøg hos kollegerne i Tyskland.

Der er mange detaljer, man skal tænke på, når et så stort projekt, som modernisering af DMI’s radarnetværk skal sættes til søs.

Nogle af DMI’s radarspecialister aflagde derfor sammen med projektleder på radarmodernisering Ellen Vaarby Laursen besøg ved det tyske meteorologiske institut i Offenbach.

Den danske radardelegation deltog i et fuldt dagsprogram tirsdag den 18. marts og besøgte blandt andet radar-sitet Offenthal.

Her fik deltagerne en grundig introduktion til de nye systemer, som også DMI skal have på sigt, samt en rundvisning i det 42 m høje radartårn, der inkluderede en detaljeret gennemgang af dets mange funktioner undervejs.  

Du kan læse mere om DMI’s radarmoderniseringsprojekt fra linket under ’Værd at Vide’ øverst til højre. Her finder du også et link til flere billeder fra besøget i Tyskland. 

20. marts 2014

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle