Regn oversvømmer Rivieraen

Voldsomt regnvejr forårsager oversvømmelser ved populære ferieområder på Den Franske Riviera. 

Udsædvanligt regnvejr ramte i weekenden den 18.-19. januar det sydøstlige Frankrig og forårsagede oversvømmelser på Den Franske Riviera.

Regnen var meget konstant over weekenden, og specielt i Var-regionen udartede situationen sig med hastige skridt, eftersom jorden hurtigt var mættet af de store regnmængder, skriver det nationale meteorologiske institut.

På det mest kritiske tidspunkt i løbet af weekenden registrerede myndighederne lokalt mere end 200 mm regn.

Floder og vandløb, der normalt løber ud i Middelhavet, bredte sig over store boligområder og lukkede flere veje i regionen.

Mange af feriebyerne langs Den Franske Riviera, inkl. den populære feriedestination Saint-Tropez, blev ramt af oversvømmelserne.

I byen La Londe-les-Maures var lokalbefolkningen vidne til oversvømmede huse og gader omdannet til floder. Se videoklippet nedenfor (fra YouTube af 'Olivier nono'). 

Meteosat satellitbillede

Meteosat satellitbillede fra søndag den 19. januar 2014 kl. 9:00 UTC. Af det franske meteorologiske institut Météo-France, www.meteofrance.fr. Klik for større version.

Mandag den 20. januar erklærede den franske regering national nødsituation i Var-regionen.

To har mistet livet, og over 150 måtte evakueres i helikoptere. Derudover blev over 4.000 boliger ramt af strømsvigt som følge af oversvømmelserne. 

21. januar 2014. 

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle