Danmark er lidt tør i kanten

Mens kraftig regn og skybrud har været på dagsordenen flere steder i landet, oplever andre landsdele forøget risiko for tørke.

Det er ikke alle steder i landet, at nedbøren har været mere end rigelig. Tørkeindekset er nemlig røget op i det orange felt langs flere vest-og sydvendte kyster.  

Som det ses på nedenstående tørkeindeks for 2. juni, er der forøget risiko grænsende til høj risiko for tørke blandt andet langs den jyske vestkyst, det nordøstlige Fyn, det sydvestlige Sjælland, dele af Lolland-Falster samt Samsø og Bornholm. 

Tørkeindeks

Tørkeindekset den 2. juni 2014. Danmarks tørre kanter vises med orange farve. Bemærk også den grønne farve (der markerer lav risiko for tørke) lige præcis ved Vallensbæk og Ishøj, hvor et skybrud ramte lokalt den 2. juni 2014.

Mandag den 2. juni blev Vallensbæk og Ishøj ramt af et skybrud sidst på eftermiddagen, der sendte så store mængder vand i kloakerne på så kort tid, at biler flere steder strandede i viadukter, og mange måtte gå i vand til anklerne. 

Så mens nogle måske synes, der er kommet vand nok i denne omgang, er der andre, der higer lidt mere efter de våde dråber, så den forøgede risiko for tørke kan slippe sit greb i denne omgang.

3. juni 2014

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle