Vietnam drukner efter tre tropiske cykloner

Tyfonen Haiyan gjorde ikke tingene bedre, men inden den gjorde sin entre, så havde tropisk lavtryk 30W allerede gjort sit. Og efter Haiyan var ude af mediebillede fortsatte et nyt lavtryk - denne gang med navnet Podul - at hælde regn over det centrale Vietnam.

Tre tropiske cykloner alle med hver sine enorme mængder nedbør har mættet jorderne i det centrale Vietnam med oversvømmelser, væltede elmaster, bortskyllede veje og broer og jordskred til følge, skriver Thanh Nién News. Oven i købet har flere hydroelektriske værker udledt massive mængder vand, som forøger oversvømmelserne.

”Det var som at køre i et hav,” fortæller DMI-vagtchef Mogens Rønnebek fra det Hue i det centrale Vietnam syd for hovedstaden Hanoi.

Han var fredag på en togtur gennem landet, og han fortæller til dmi.dk, at ”på et tidspunkt var det kun togskinnerne, som var over vandet.”

Mogens Rønnebek mærkede på sin togtur det tropiske lavtryk Podul, som var ved at gå i land i Vietnam som det tredje tropiske system bare ti dage.

”Regnen silede ned, og det var en lidt skræmmende oplevelse,” fortæller vagtchefen fra Hue.

Binh Dinh-provinsen syd for Hue er indtil videre den hårdest ramte region i landet og myndighederne har udsendt politi og militær til området for at hjælpe de nødstedte, men enkelte steder kan hjælpen end ikke nå frem med båd. Flere end 3500 huse i området er fuldstændigt under vand.

Myndighederne i Vietnam opgør tidligt lørdag morgen dansk tid tabstallet som følge af oversvømmelserne til mindst 24. I flere provinser er der sat gang i omfattende evakueringer.

16. november.

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle