Solrig uge fra nordvest

Der bliver en uge med masser af sol. Den starter lidt køligt, men efterhånden hjælper det på det. Fra weekenden kan vi igen nå pænt over de 20°C.

Den kommende uge byder på masser af sol og efterhånden temperaturer, der nogle steder når op omkring 20°C.

Længere fremme kan vi endda nå endnu højere op. Mandag aften antyder prognoserne således temperaturer på 22-23°C fra weekenden og frem, hvor det bliver varmest.

Det flotte junivejr skyldes et højtryk over De Britiske Øer, der i løbet af ugen bevæger sig mod nordøst til Nordskandinavien. Samtidig bygges et nyt højtryk langsomt op over øerne.

Vejrkort 3. juni 2013

Vejrkort over den meteorologiske situation mandag den 3. juni. Se teksten for yderligere forklaring. Grafik Lars Henriksen.

De næste mange dage vil vinden blæse fra retninger mellem vest og nord. Og i takt med at højtrykket bevæger sig mod nordøst, vil noget af den varme, som nu i lang tid har ligget over Nordskandinavien og Finland, nå ned til Danmark. Det sker for alvor fra næste weekend.

Den solrige periode vi har i vente skyldes både tilstedeværelsen af det føromtalte højtryk - men også det faktum, at højtrykkets bevægelse mod nordøst på sigt sender luften højere oppe i atmosfæren ned over Danmark nordfra. Dermed kommer vi til at ligge i læ af de norske fjelde.

Selv om ugen gennemgående byder på masser af sol og overvejende tørt vejr, så er der et lille men… Onsdag ventes en såkaldt kuldepol at komme tæt på Danmark. En kuldepol er et område med meget kold luft højt oppe i atmosfæren. Når sådan et område kommer ind over et varmt landområde - her Danmark - bliver atmosfæren meget ustabil. Konsekvensen er, at der kan dannes byger. 

Her mandag eftermiddag ser det ud til, at det kun er i den nordlige del af Jylland, bygerne vil husere.

3. juni 2013.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle