Skyer forstyrrer nattens Perseider

Der er god chance for masser af stjerneskud i nat. Desværre er vejret ikke det bedste.

Natten til tirsdag topper den årligt tilbagevendende sværm af stjerneskud Perseiderne. Teoretisk er det muligt at se 100 stjerneskud i timen, men selv et rimeligt mørkt sted i Danmark er det maksimale man i praksis oplever omkring 50. Men det skulle vel også være nok til at tilfredsstille de fleste.

Desværre er nattens vejr ikke optimalt for det frie kig til himlen, fortæller mandagens vagtchef Steen Rasmussen.
"Vi er inden i en kraftig vestenstrømning. Den blæser kold luft ind over landet med skyer og byger. Skydækket er ikke specielt tykt eller tæt mellem bygerne, så har man tålmodighed skal der nok være hul til himlen ind imellem. Perfekte forhold bliver der dog langt fra tale om".

På baggrund af prognoserne mandag middag vurderer Steen Rasmussen, at det er de nordlige dele af landet, som får det bedste udsyn til Perseiderne.

2013-perseide 12. august.

2013-perseide fanget om aftenen den 12. august 2013.

Perseiderne har fået navnet, fordi de tilsyneladende kommer fra retningen af stjernekonstellationen Perseiderne eller Perseus. Perseiderne kan ses hele natten og kommer fra et punkt højt på himlen i nordøst.

Du har mulighed for at vurdere skydækket i dit område ved hjælp af DMI's satellitbilleder.

Du kan læse mere om, hvor i landet du finder de lysmæssigt bedste observationsbetingelser på bloggen 'grib-stjernerne.dk'.

12. august 2013

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle