Kulden skyller ned over Danmark

Frostinvasion fra nordøst sender foråret på flugt.

Et højtryk samler styrke over Mellemskandinavien. Dermed strømmer kold luft frem til os fra øst og nordøst i den kommende tid.

I den kommende weekend falder dagtemperaturene efterhånden til mellem 2°C og frysepunktet i Danmark. Samtidig blæser en god, frisk til hård østlig vind, så det kommer til at føles bidende koldt.

Ifølge kuldeindeks vil eventuel bar hud opleve en følt temperatur omkring minus 15°C, så det er med at klæde sig varmt og vindtæt på.

Nattemperaturer i °C fra 9. til 12. marts 2013.

Nattemperaturer i °C fra 9. til 12. marts 2013. Ugedagen skal læses 'natten til...'. Grafik fra DMI's præsentationssystem Ninjo, Lars Henriksen.

Det er ikke blot Danmark, der får frosten at føle. Grafikken ovenfor viser, hvordan kulden progressivt skyller ned over først Skandinavien og derefter det meste af Nordvesteuropa i nætterne fra lørdag til tirsdag.

Ifølge den seneste månedsprognose, er foråret presset i defensiven for en stund. Meteorolog Martin Lindberg skriver således, at vi skal regne med for årstiden koldt vejr i både hele næste uge (uge 11) samt ugen efter (uge 12). Først i sidste uge af marts (uge 13) ser det ud til, at vi igen når op på dagtemperaturer omkring 5°C.

7. marts 2013.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle