Hed weekend gav regionale varmebølger

Perioden den 20.-22. juli bød på regionale varmebølger flere steder i landet.

Dmi.dk’s læsere er sikkert ikke i tvivl. Det var varmt i weekenden. Varmen bredte sig i løbet af weekenden over det meste af landet og gav rig mulighed for at nyde sommeren i det smukke danske landskab fra en skyfri himmel.

Varmebølgen viste sig fra sin varmeste side i Syd- og Østjylland, på Nordfyn og på Vest- og Sydsjælland. Her nåede maksimumtemperaturerne alle steder op over 25°C i tre sammenhængende dage.

Lørdag lå maksimumtemperaturene for næsten hele det østlige Jylland, det nordlige Fyn og det meste af Sjælland over 25°C. Observationen på Læsø er fejlbehæftet og kortet beror på foreløbige værdier. Grafik Knud-Jacob Simonsen.

Søndag lå maksimumtemperaturene for næsten hele det østlige Jylland, Fyn og det meste af Sjælland over 25°C. Observationen på Læsø er muligvis fejlbehæftet og kortet beror på foreløbige værdier. De røde felter er temperaturer over 28°C. Grafik Knud-Jacob Simonsen.

Mandag lå maksimumtemperaturene for næsten hele det østlige og sydlige Jylland, Fyn og det meste af Sjælland undtaget Falster, Møn og Bornholm over 25°C. Kortet beror på foreløbige værdier. De røde felter er temperaturer over 28°C. Grafik Knud-Jacob Simonsen.

 

Betingelserne for en varmebølge er, når gennemsnittet af de højest registrerede temperaturer målt over tre sammenhængende dage overstiger 25°C.

Regional varmebølge, som der var tale om i dagene 20.-22. juli, er når halvdelen af en regions areal opfylder betingelserne for en varmebølge.

Hvorvidt der ligefrem kan være tale om regionale hedebølger, giver dmi.dk svar på i morgen.

Se definitionerne på varme- og hedebølger i nyheden fra den 17. juli.

22. juli 2013.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle