Boganmeldelse: Naturvidenskab

Fra tid til anden får vi på DMI’s redaktion bøger til anmeldelse. Har bøgerne et fokus på DMI’s kerneområder vejr, klima og hav, så anmelder vi dem gerne, når tiden er til det. Lars Thomas’ Naturvidenskab falder bestemt i den kategori, men denne gang har vi sendt den til anmeldelse hos bogens målgruppe, folkeskoleeleven, som vi overlader ordet til her:

Bogen fokuserer meget på naturvidenskabens udvikling, opdagelserne, fejlene og ikke mindst alle de mennesker, der gennem årenes løb har hjulpet os med at se verden lidt klarere.

Bogen er meget direkte i sine forklaringer, så man keder sig ikke, når man læser den. Det hele foregår samtidig på et niveau, hvor alle kan følge med, som når eksempelvis forfatteren skriver:  

”Vi skal helt op til 1950’erne, før videnskaben for alvor fandt ud, hvordan jordskælv og vulkanudbrud opstår, og hvordan bjergkæder opstår.” Det er en sætning, der er nemt opbygget, og som alle kan forstå.

En lidt irriterende ting er, at bogen springer meget i tid fra opslag til opslag. For eksempel handler ét i sig selv godt opslag, ’Jagten på grundstoffer’, om, hvad vi har fundet ud af i nutiden, mens det næste handler om Isaac Newton og Galileo.

Alt i alt er det en god bog, den er meget lærerig og kan sagtens bruges i folkeskolen til mange forskelige emner.

Forlaget mener, at bogen henvender sig til 4. til 7. klasse, men jeg mener også, at man kan få noget ud af den i de ældre folkeskoleklasser.  

DMI kan ikke være behjælpelig med køb af bogen.

Af Matilde Siewertsen, 15 år

30. juli 2013.

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle