Smukt postkort fra det kolde nord

Koldt, smukt vejr i Nuuk i uge 9 2012 fik en borger til at fatte kameraet og sende DMI et postkort af forskellige smukke motiver fra ugen.

Maksimumtemperaturerne for Nuuk svingede mellem minus 12,9°C og minus 18,2°C fra mandag den 27. februar til fredag den 2. marts 2012. I den anden ende af skalaen lå minimumstemperaturerne i samme periode nede mellem minus 14,4°C og minus 19,8°C.

Fredag modtog DMI et 'postkort' fra Toke Brødsgaard i Nuuk, der glæder sig over det kolde vejr:

Kære DMI,

Lige et par fotos til jer her fra Nuuk, hvor vejret i en god uge har været absolut fantastisk. Bidende koldt, men så ren og klar luft som muligt. Grundet den meget lave lufttemperatur og næsten vindstille vejr har der de sidste 4 dage været en del sørøg.

Den sidste måned har der også været rigtig meget is på fjorden, og da der er stor tidevandsforskel strander disse store isklumper regelmæssigt på land. Det er et imponerende syn.

Månen lyser på billedet med nordlys. Jeg har ladet mig fortælle, at de to mest lysende stjerner ikke er stjernerne, men planeterne Jupiter og Venus. Kan i bekræfte dette? Billedet er taget i retningen næsten lige mod vest, måske en anelse vestsydvest.

Håber I har glæde af disse fotos.

Med venlig hilsen

Toke Brødsgaard i Nuuk.

Vi har glædet os over billederne og ønsker med denne Nyhed også at dele oplevelsen med andre.

Vi kan bekræfte at de to lysende prikker ved siden af månen er Jupiter og Venus. De kan ses på aften himlen netop nu. 

Tak for postkortet Toke.

Det kolde vejr fortsætter en tid endnu. Meteorologernes udsigter for Grønland fortæller nemlig, at meget kold luft strømmer ned langs Vestgrønland fra nord.

6. marts 2012.

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle