Langvarigt regnvejr plager Storbritannien

Tre døgn med næste uafbrudt regn har skabt store problemer i Storbritannien. Heldigvis er der bedre vejr på vej i løbet af onsdagen.

De Britiske Øer har siden søndag haft besøg af det mest intense september-lavtryk i 30 år.

Nedbørmængderne har været betragtelige. Alene i går, tirsdag, faldt der mange steder hvad der svarede til den normale nedbør i hele september.

Ifølge det britiske meteorologiske institut, MetOffice UK, er der fortsat 20 til 40 millimeter regn i vente onsdag, med derefter ser det ud til at lysne. Der er dog fortsat flere end 70 lokale og regionale varsler om risiko for oversvømmelser; hovedsagligt mod nord.

Nedbørområder på DMI's verdensvejr

Nedbørområder på DMI's verdensvejr. Lavtrykket der har sendt sine regntunge fronter ind over De Britiske Øer ses tydeligt.

Store konsekvenser

Regnen har sat digerne langs de mange store floder under pres, og det er blevet til talrige større og mindre oversvømmelser rundt om i landet.

I Morpeth i Northumberland måtte 40 beboere evakueres, da floden Wansbeck gik over sine ellers forhøjede bredder. Flere end 300 ejendomme står decideret under vand, skriver Sky News.

Den offentlige og private trafik er ligeledes påvirket med togaflysninger og oversvømmede veje. Onsdag er problemerne størst i det nordlige England og dele af Skotland.

Lavtrykket, der plager Storbritannien er det samme, som der der de seneste dag har sendt fronter ind over Danmark. Heldigvis for os, har nedbørmængderne her været begrænsede.

26. september 2012.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram