'Frost' så langt øjet rækker

Luftens temperaturer ligger over frysepunktet, men det kommer til at føles vinterkoldt.

Vinden har betydning for, hvordan vi oplever vejret. Frostklare dage med vindstille vejr føles varmere end milde vinterdage i blæsevejr. For at få et indtryk af, hvor koldt vi føler vejret, benytter vi kuldeindekset. Ved hjælp af luftens temperatur og vindens styrke beregner vi den følte temperaturen, hvis det havde været vindstille, hvis varmetabet skal føles ens.

En alternativ måde at opgive de kommende syv dags dagtemperaturer på

For at give et indtryk af, hvor koldt vi føler det på ubeskyttet hud den kommende uge, har vi sat de forventede dagtemperaturer og vinde ind i kuldeindekset og beregnet 'kuldeindeks-temperatur-intervallerne'. Intervallerne fremkommer ved at tage laveste temperatur og højeste vind, som koldeste oplevelse, og højeste temperatur og laveste vindstyrke som varmeste oplevelse.

Det giver følgende 'kuldeindeks-temperatur-intervaller' for de kommende syv dage:

Torsdag: 7 til 15 graders frost

Fredag: 1 til 12 graders frost

Lørdag: 3 til 10 graders frost

Søndag: 2 til 13 graders frost

Mandag: +1 til – 12 grader

Tirsdag/onsdag: +2 til -7 grader

Det bliver altså så afgjort vejr til varme trøjer, vanter og huer de kommende dage. Resten af denne uge kommer vi til at opleve det som om, at vi har frostvejr, når vi er ude. Først i næste uge kan vi, der hvor det blæser mindst, lige snige oplevelsen op over frysepunktet.

5. januar 2012.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle