En byge nye muligheder til smartphones

Det bedste fra dmi.dk direkte på din smartphone - altid. Med DMI's app får du altid dit lokale vejr, uanset hvor i verden du befinder dig.

Det er realiteten med den nye app fra DMI. Dermed udvider vi dine muligheder for altid at have vejret ved hånden.

"Vi har to mål med vores app," siger chefudvikler på dmi.dk, Knud Erik Christensen. "Dels har vi længe haft et ønske om at udvide DMI's mobilsite på mobil.dmi.dk, og dels vil vi give det bedste fra dmi.dk til vores vejrbrugere på farten."

"De to ønsker kombinerede vi i foråret i en ny webapp, og den er nu vokset sig til en rigtig app med nye funktionaliteter," supplerer webudvikler Juan Ascensio. "Med den nye app får brugerne blandt andet pushbeskeder på skærmen, når DMI's meteorologer sender varsler om farligt vejr ud."

"Samtidig beholder vi vores webapp og vores gamle mobil.dmi.dk, fordi det er et site, som mange ældre mobiltelefoner stadig tilgår i stor stil," siger Knud Christensen.

Sådan virker den

App'en og Webapp’ens forside giver dig det store overblik. Her får du vejret de kommende dage, de seneste radar- og satellitbilleder, vejrkort fra DMI’s prognosemodel og seneste vejrudsigt fra webTV. Derudover finder du genveje til

  • dit altid lokale Byvejr,
  • farvandsudsigter, UV-indeks
  • og eventuelle varsler om farligt vejr.

Alle elementer på siden giver adgang til flere oplysninger.

Lad os først dvæle ved Vejrkort. De animerede vejrkort fra DMI’s prognosemodel viser, hvordan nedbør, vind, temperatur og luftfugtighed udvikler sig de kommende 48 timer. Du styrer selv vejrkortene ved trykke dig frem time for time.

På Hjem-knappen øverst kommer du tilbage til forsiden.

På By-ikonet, nederst til venstre, får du altid den mest lokale vejrudsigt blandt 300.000 steder i hele verden. Men vil du i virkeligheden hellere se, hvordan vejret er på næste uges feriedestination, så indtaster du blot noget af bynavnet i søgefeltet og lokaludsigten. Det fremkalder et væld af søgeresultater, hvor du kan vælge netop din by. Når du har fundet feriebyen, kan du gemme den i Favoritter - så har du den til næste gang.

Omkring danske byer er lokaludsigten suppleret med information om pollen og lokale observationer af vejret lige nu.

Der mange andre muligheder. Det er bare at gå gang med at lege.

Mange muligheder

Den nye app er blot seneste skud på stammen over mobile muligheder med DMI. Paletten indeholder nu:

  • DMI Vejr på Google Play og iTunes
  • mobil.dmi.dk
  • DMI's glatføre-webapp
  • DMI's webapp

Med DMI på farten er vejret aldrig en overraskelse.

Du følger udviklingen af DMI's webapp på siden for Android- og iPhone-telefoner. Her skriver vi de seneste opdateringer ind.

21. februar 2012.

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle