COP18 i kapgang

DMI's udsendte ved klimatopmødet COP18 i Doha i Qatar, Tina Christensen, har et stramt program i de dage hun deltager. Hun sender her lidt indtryk fra de hektiske haller:

Det kniber ikke med at få tiden til at gå, når man er til klimaforhandlinger. Udover selve forhandlingerne, som det kan være svært nok at få klemt ind i kalenderen uden overlap, er der masser af spændende arrangementer hele tiden.

Konferencecenteret i Doha består af et enestående mix af alverdens nationaliteter. Foto Tina Christensen

Sideløbende med egentlige klimaforhandlinger foregår en masse aktiviteter med formidling om alskens ting af relevans for forhandlingerne. Det kan være diverse projekter med konkrete tiltag inden for klimatilpasning, eller fremlæggelser af analyser af, hvordan det går med drivhusgasudledningerne eller opdateret viden om, hvordan det står til med klimaets tilstand.

Onsdag var IPCC [FN’s klimapanel, red.] på banen med præsentationen af to særrapporter. Den ene særrapport handler om ekstreme vejrhændelser og beskriver i statistiske detaljer, hvordan vi kan forvente mere ekstremt vejr i fremtiden. Præsentationen fokuserede konstruktivt på, hvordan man mest effektivt analyserer, håndterer og forebygger risici i forskellige lande og regioner.

IPCC-formand R.K. Pachauri taler om vigtigheden af at forstå og handle på fremtiden vejrekstremer. Foto Tina Christensen.

Den anden IPCC særrapport beskriver det store potentiale i vedvarende energi i forhold til at modvirke klimaforandringerne. For så vidt en ganske opløftende rapport i det løsningsmulighederne ligger for vores fødder. Men som det understreges af en række rapporter, der udkommer i denne tid fra institutioner som Verdensbanken, Det internationale energiagentur og UNEP, så haster det med at komme i gang med initiativerne, hvis den globale opvarmning skal holdes under 2 grader.

Og således inspireret haster jeg videre til det næste forhandlingslokale.

30. november 2012.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram