Brrr - den kolde weekend tyvstartede

Den sibirske kulde er nået frem til Danmark. Det er frostvejr døgnet rundt, og natten til fredag den 3. februar var laveste minimumstemperatur nede på -14,2°C målt i Karup.

Det meteorologiske døgn fra den 2. februar 2012 klokken 7 og 24 timer frem var et landsdækkende isdøgn. Et landsdækkende isdøgn er et døgn, hvor temperaturen ingen steder i landet når op til eller over frysepunkte.

Den absolut højeste maksimumtemperatur blev målt i Skrydstrup til -1,6°C. Middeltemperaturen for døgnet var -7,0°C, og middeltemperaturen af alle minimumstemperaturerne blev -10,3°C.

Kyndelmisse

Skal vi tro murmeldyret Punxsutawney Phil fra Pennsylvania, som hvert år på Kyndelmisse prognosticerer kvaliteten af den resterende vinter, så ser vi frem til yderligere seks uger med vinter. Murmeldyret Phil er blot et af mange mytiske vejrvarsler, som knytter sig til 2. februar; Kyndelmisse.

Her kigger vi dog ikke helt så langt, men udsigterne er de samme. Så langt vejrprognosen rækker, står den på vintervejr og frost.

"Dagtemperaturene ligger hele weekenden under nul og nattemperaturene kravler ned i de tocifrede frostgrader," siger vagtchef ved DMI, Jørn Thomsen. "Omkring Østersøen og især på Bornholm kan weekenden byde på snebyger indimellem."

Det er mest klart vejr, der præger weekenden, og de fleste får nok Solen at se.

I løbet af weekenden nærmer fronter sig dog fra vest, men de ser ikke ud til at nå ind over Danmark.

"Fronterne fremtvinger imidlertid en lille ændring i retningen af vinden, som søndag primært blæser koldt fra syd og sydøst i stedet for koldt fra nord og nordøst," slutter vagtchefen.

3. februar 2012.

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle