Her er askeskyen

Den sky af vulkansk aske, som siden torsdag den 15. april har lammet flytrafikken over store dele af Nordeuropa slipper ikke sit tag lige med det samme, fortæller vagthavende flyvemeteorolog Søren Brodersen.

"Med de strømninger vi har i vente de kommende dage, så er der ikke noget, der tyder på, at vi er ude af askeskyen og dermed de trafikale problemer de første dage," siger Søren Brodersen. Han har kigget de seneste vejrkort og de officielle varsler fra de britiske Volcanic Ash Advisory Centre og UK Metoffice, og det er triste beskeder.

"Med den fornyede styrke, som vulkanen Eyjafjallajökull rapporteres i medierne at spytte aske ud med, så ligger Danmark uheldigvis midt i askeskyens bane nogle dage endnu," siger meteorologen.

Volcanic Ash Advisory Centre og UK Metoffice er de myndigheder, som udsender de officielle varsler til den nordeuropæiske flytrafik, når det gælder vulkansk aske. Derfor sidder meteorologer spændt og venter på de seneste meldinger fra Storbritannien.

Følg de seneste varsler fra Volcanic Ash Advisory Centre og UK Metoffice.

Den alvorlige situation har påkaldt en usædvanlig reaktion. Fra mandag morgen indleder alle de europæiske meteorologiske institutter daglige telefonbriefinger af hinanden.

Sådan har askeskyen bredt sig

DMI's sektion for modelsystemer har fulgt det islandske vulkanudbrud og har fremstillet flere simuleringer, som viser skyens fremfærd mod Danmark.

17. april 2010, opdateret 18. april med nye grafikker. 

Kontak Presse ♦ Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle