Opskriften på en snestorm

Et højtryk, der forstærkes over det nordlige Skandinavien, og som bringer kold luft mod Danmark fra nordøst. Det er en af hovedingredienserne i rigtigt vintervejr, og så betyder det ikke noget, at kalendervinteren synger på sidste vers.

"Som prognoserne ser ud lige nu, så tyder det faktisk på snestorm i løbet af onsdagen," siger DMI's vagtchef Mogens Rønnebæk, der skynder sig at sige, at prognoserne endnu er meget usikre på omfanget.

Hus med meget sne på

Det var ikke snestorm i Roskilde den 7. februar, da Søren Helstrup tog sit billede, men mindre kan også gøre det

"Samtidig med den kolde strømning fra øst, presser mild luft også på sydfra, og det helt centrale er, hvor højt denne milde strømning får lov at komme op i landet," slutter vagtchefen.

Afdelingsmeteorolog Stig Rosenørn er enig i den forsigtige udmelding:

"Det er som regel først 24 timer før, vi kan sige noget sikkert om omfanget af en eventuel snestorm. Vi skal jo huske på, at det ofte kun er ca en tredjedel af landet, der får det fulde omfang af en snestorm at føle. Det viser de seneste 50 års erfaring os."

Stig Rosenørn beskrev den 9. januar i år denne klassiske vintersituation på et tidspunkt, hvor udsigten til vinter mildest talt ikke var i syne. Du kan finde nyheden i Værd at Vide boksen til højre.

Ændrer prognoserne karakter, aktiverer vagtcheferne Vagtchefens Rubrik med seneste opdateringer omkring situationen.

19. februar 2007

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter og Instagram