Skybrud i det nordøstlige Sjælland

Natten til den onsdag den 25. august passerede et uvejr over Danmark fra sydvest og det gav stedvis skybrud , lyn og torden. Værst gik det ud over det nordøstlige Sjælland og det nordlige Jylland mellem klokken 23.30 og 02.30.

Radarbillede

Sådan passerede uvejret natten mellem den 24. og 25. august 2004.

Generelt fik det nordøstlige Sjælland mellem 20 og 35 mm regn, da uvejret passerede, men enkelte steder kom en del mere. Særligt Lyngby fik en ordentlig skylle med 43,6 mm i løbet af de godt og vel to en halv time uvejret var om at passere.

Visse steder lige nord og øst for København var nedbør-intensiteten så høj, at det er længe siden DMI's observationsafdeling har set noget tilsvarende i det område.

"Statistisk set ser vi kun så høje intensiter på en given måler sjældnere end én gang hver 20. år," siger Flemming Vejen; men påpeger dog, at der næsten hvert år måles lignende intensiteter et eller andet sted i landet.

Danmarkskort

De største nedbørmængder (sorte tal) i forbindelse med uvejret natten mellem den 24. og den 25. august 2004. De røde tal angiver de største nedbørintensiteter på 30 minutter.

De højeste intensiteter var oppe over 30 mm regn på en halv time omkring Husum, Lyngby og Rødovre.

Det var da blandt andet også i Lyngby, at uvejret forårsagede ballade. I en tunnel ved Lyngby Station stod vandet så højt, at politiet måtte bruge en gummibåd for at redde en strandet bilist og en buschauffør ud. Bilistens bil var helt dækket af vand og bussen stod i vand til vinduerne. Ingen kom dog til skade.

Falck modtog i løbet af natten omkring 50 rapporter om vandskader, og en gård i Allerød brød i brand som følge af et lynnedslag. I alt registrerede DMI's lynmålere ca 1800 lynnedslag mellem midnat og klokken 8.00.

25. august 2004